Šie pranešimai dar kartą priminė, kad net ir vienas saugiausių JAV pastatų nėra apsaugotas nuo naujojo koronaviruso.

Nacionalinio alergijų ir infekcinių ligų instituto direktorius A. Fauci visoje šalyje išgarsėjo paprastais ir tiesiais paaiškinimais visuomenei apie koronavirusą ir COVID-19.

Karantino taip pat ėmė laikytis dr. Robertas Redfieldas (Robertas Redfildas), Ligų kontrolės ir prevencijos centrų direktorius, ir Stephenas Hahnas (Stivenas Hanas) iš Maisto ir vaistų administracijos.

A. Fauci institutas pranešė, kad direktoriaus testo rezultatai buvo neigiami, bet jis ir toliau bus tikrinamas. Pranešime priduriama, kad atsižvelgiant į kontaktų pobūdį rizika jam „palyginti maža“ ir kad jis dirbs toliau, bet “imsis atitinkamų atsargumo priemonių“. Jis liks namie ir dirbs nuotoliniu būdu, bet nuvyks į Baltuosius rūmus, jei bus pakviestas, ir tokiais atvejais imsis visų atsargumo priemonių.

Visi trys minėti darbo grupės nariai turėjo antradienį liudyti viename Senato komitete. Jo pirmininkas respublikonas Lamaras Alexanderas (Lamaras Aleksandras) sakė, kad Baltieji rūmai leis R. Redfieldui ir S. Hahnui liudyti vaizdo ryšiu. Tai turėtų būti vienkartinė administracijos politikos išimtis.

L. Alexandero pareiškimas pasirodė prieš pranešimą apie A. Fauci karantiną.

Penktadienį koronavirusas buvo nustatytas viceprezidento Mike'o Pence'o spaudos sekretorei – šią savaitę jau antram žmogui dirbančiam Baltųjų rūmų komplekse. Ketvirtadienį Baltųjų rūmų pareigūnai patvirtino, kad koronavirusu užsikrėtė vienas iš prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) aplinkos darbuotojų, karinių pajėgų narys.

D. Trumpas sakė, kad „nesirūpina“ dėl viruso plitimo Baltuosiuose rūmuose. Vis dėlto pareigūnai paskelbė stiprinantys saugumo procedūras Baltųjų rūmų komplekse.