Katie Miller (Keiti Miler) tapo antrąją Baltųjų rūmų darbuotoja, kuriai šią savaitę nustatytas koronavirusas.

Prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas), viešai įvardijęs užsikrėtusią M. Pence‘o darbuotoją, teigė „nesijaudinąs“ dėl viruso plitimo Baltuosiuose rūmuose. Nepaisant to, pareigūnai pranešė stiprinantys Baltųjų rūmų komplekso saugos protokolus.

M. Pence’o atstovė spaudai K. Miller, kuri apie teigiamus tyrimo rezultatus sužinojo penktadienį, neseniai bendravo su M. Pence’u, bet ne su prezidentu.

K. Miller vyras yra vyriausiasis D.Trumpo patarėjas Stephenas Milleris (Stivenas Mileris).

Baltieji rūmai iš karto nepranešė, ar S. Milleriui buvo atliktas tyrimas ir ar jis vis dar lankosi Baltuosiuose rūmuose.

Diena anksčiau atliktas K. Miller testas buvo neigiamas, o penktadienį gautas teigiamas rezultatas.

„Štai kodėl testų idėja nebūtinai visada pasiteisina, – pareiškė D. Trumpas. – Testai yra puiki priemonė, tačiau atliktus tyrimą padėtis gali pasikeisti ir tada įvyksta kitų dalykų.“

Teigiamas M. Pence’o padėjėjos tyrimo rezultatas gautas dieną po to, kai Baltųjų rūmų pareigūnai patvirtino, jog COVID-19 užsikrėtė vienas iš D.Trumpo aplinkos darbuotojų, karinių pajėgų narys.

Šeši asmenys, kontaktavę su K. Miller, penktadienį turėjo skristi su M. Pence’u viceprezidento lėktuvu „Air Force Two“ į Di Moiną Ajovoje. Pasak vieno administracijos pareigūno, šie asmenys buvo atšaukti iš skrydžio prieš pat lėktuvui pradedant kilti.

Nei vienam iš šių asmenų nepasireiškė ligos simptomų, tačiau jų buvo paprašyta neskristi ir pasitikrinti, su M. Pence‘u keliavusiems žurnalistams pranešė aukšto rango administracijos pareigūnas.

Visų šešių asmenų tyrimai buvo neigiami, pranešė Baltieji rūmai.

Pasak pareigūno, visi Baltųjų rūmų vakarinio sparno, kuriame yra JAV prezidento kabinetas, darbuotojai yra reguliariai tikrinami, tačiau didžioji dalis M. Pence’o darbuotojų, kurių kabinetai yra netoliese, tikrinama rečiau. K. Miller nebuvo lėktuve ir ji neturėjo vykti į kelionę.

Pats viceprezidentas reguliariai tikrinasi dėl koronaviruso, o paskutinį kartą tyrimas buvo atliktas penktadienį.

K. Miller tviteryje parašė, jog „jaučiasi gerai“ ir nekantrauja, kada galės grįžti į darbą.