Dėl išpuolių, kurie, kaip teigiama, įvykdyti penktadienio naktį, NVS apkaltino generolą Khalifą Haftarą remiančias pajėgas.

NSV sveikatos apsaugos ministerijos atstovas Amine'as al-Hachemis sakė, kad per „neapdairius“ išpuolius, raketos ir artilerijos ugnis smogė kelioms miesto dalims, sužeisti maždaug 50 civilių.

„Išpuoliai padarė didelės materialinės žalos, ypač Abu Slime ir Tadžūroje, į pietus ir rytus nuo Tripolio esančiuose regionuose“, – sakė jis.

Penktadienio naktį raketos buvo numestos ir ant Zawiyat al-Dahmani rajono, kur įsikūrusi NVS užsienio reikalų ministerija bei Italijos ir Turkijos ambasados. Mažiausiai vienas civilis ir du policijos pareigūnai žuvo būtent šiame rajone, teigė A. Hachemis.

Pernai balandį Kh. Haftaras pradėjo Tripolio puolimą. Nepaisant tarptautinės bendruomenės raginimų laikytis paliaubų dėl koronaviruso pandemijos, pastarosiomis savaitėmis kovos Libijoje tik stiprėjo.
Naftos turtingoje Šiaurės Afrikos šalyje suirutė tęsiasi nuo 2011 m., kai buvo nuverstas diktatorius Muammaras Gaddafis.