Dvi iš šių priešraketinių sistemų, dislokuotų po rugsėjo atakų prieš Saudo Arabijos naftos objektus, „dabar išgabenamos“, sakė pareigūnas, kuris nesutiko skelbti savo pavardės.

Teheranas ir husių remiami sukilėliai Jemene buvo kaltinami dėl raketų ir dronų atakos, per kurią buvo smarkiai apgadintos dvi valstybinės naftos milžinės „Aramco“ perdirbimo gamyklos Churaise ir Abkaike. Dėl to šalyje kurį laiką buvo išgaunama dvigubai mažiau naftos.

Dvi kitos sistemos regione buvo dislokuotos kovą, proiranietiškoms frakcijoms raketomis apšaudžius Tadži oro pajėgų bazę Irake į šiaurę nuo Bagdado. Per ataką žuvo du amerikiečių kariai ir vienas britų karys.

„Galvoju, jog visi tuo metu žinojo, kad tai bus laikinas papildymas, nebent padėtis pasidarytų bloga, – sakė minėtas pareigūnas. – Padėtis netapo bloga, tad jie turėjo išeiti.“

Minimų sistemų sugrąžinimas taip pat reiškia 300 jas prižiūrinčių JAV karių išvedimą.

Praėjusių metų pabaigoje padidėjus įtampai Persijos įlankos regione Pentagonas drauge su „Patriot“ papildomai dislokavo maždaug 3 tūkst. karių, taip pat naikintuvų ir kitos technikos.

JAV taip pat sustiprino savo karinio laivyno veikimą regione.

Tikslas buvo pastiprinti Saudo Arabijos oro ir raketinę gynybą nuo galimų raketų atakų iš Irano.

Vasario mėnesį Graikija paskelbė, kad Saudo Arabijoje dislokuos kai kurias savo raketas „Patriot“, pagal JAV, Didžiosios Britanijos ir Prancūzijos organizuotą programą.