25 metų Ahmoudas Arbery buvo nušautas saulėtą vasario 23 dieną, kai bėgiojo po vieną Bransviko miesto gyvenamąjį rajoną. Apie šį atvejį visa šalis sužinojo šią savaitę pasirodžius telefonu nufilmuotam 28 sekundžių trukmės vaizdo įrašui, kuriame užfiksuotas šis nusikaltimas.

Įraše matyti, kaip gatve bėgantis A. Arbery priartėja prie dešinėje kelio juostoje sustojusio furgono su atidarytomis vairuotojo durimis. Už automobilio stovi žmogus.

A. Arbery pabandžius apibėgti automobilį priešais jį atsiranda antras šautuvu ginkluotas vyras. Tarp jų prasideda kivirčas, bėgikas ir vyras susiremia ir į juodaodį yra šaunama du kartus. Po kelių sekundžių nuaidi dar vienas šūvis.

Policijos pareigūnai nustatė, kad baltaodžiai yra 34 metų Travisas McMichaelas ir jo tėvas 64 metų Gregory McMichaelas.

G. McMichaelas pasakojo, kad įėjęs į namus pasiėmė savo šautuvą „.357 Magnum“, sūnus pagriebė kitą šautuvą ir jie išskubėjo ieškoti A. Arbery. Kai pagaliau jį surado, T. McMichaelas iššoko iš furgono su šautuvu, o A. Arbery jį „atakavo“, cituojamas tėvas policijos ataskaitoje.

Tėvas taip pat sakė matęs, kaip sūnus dukart iššovė į A. Arbery, ir jis nukrito ant žemės.

Po to, kai šio įvykio vaizdo įrašas buvo išplatintas internete, Džordžijos rajono prokuroras antradienį pareiškė, kad bus sukviesta didžioji prisiekusiųjų žiuri, kuri turės nuspręsti, ar yra pagrindo kaltinimų įtariamiesiems pareiškimui. Kol kas nė vienas iš jų nėra suimtas.

JAV politikos veikėjai ir įžymybės išreiškė pasipiktinimą dėl tokio nebaudžiamumo ir paragino teisti abu įtariamuosius.

„Vaizdo įrašas yra aiškus: Ahmaudas Arbery buvo šaltakraujiškai nužudytas. Mano širdis yra su jo šeima, kuri nusipelnė teisingumo ir nusipelnė jo dabar“, – trečiadienį tviteryje parašė galimas demokratų kandidatas į prezidentus Joe Bidenas.

„#ahmaudarbery nužudė du baltieji. PRIEŠAIS KAMERĄ, bet tie vyrukai nebuvo suimti. Nagi, žmonės“, – socialiniame tinkle „Instagram“ parašė aktorė Zoe Kravitz, o jos komentare taip pat galima rasti keiksmažodžių. Jos komentaru vėliau pasidalino tokios garsenybės kaip Billie Eilish ir Kylie Jenner.

Kai kurie prisiminė kitą panašų atvejį, kai 2012 metais Floridoje vieno savanorio tvarkos sergėtojo buvo nušautas juodaodis Trayvonas Martinas.

„Mes esame medžiojami kiekvieną dieną/visą laiką, kai tik iškeliame koją iš savo namų komforto zonos“, – instagrame parašė krepšinio žvaigždė LeBronas Jamesas.