„Balandžio 23 dieną netoli Nigerio Agadeso buvo prarastas nuotoliniu būdu pilotuojamas orlaivis (RPA)“, – naujienų agentūrai AFP išsiųstame elektroniniame laiške nurodė JAV kariuomenės Afrikos štabas (AFRICOM).

„JAV pajėgos aptiko RPA balandžio 24 dieną. Pranešama, kad RPA patyrė mechaninį gedimą. RPA nebuvo prarastas dėl kokių nors priešiškų veiksmų“, – priduriama laiške.

Kitas dronas sudužo Agadeso regione dronas vasario 29 dieną, paskelbė JAV kariuomenė, pabrėždama, jog incidentas taip pat įvyko dėl mechaninio gedimo.

JAV dronai taip pat būdavo paleidžiami iš Niamėjaus, šalies pietvakariuose esančios sostinės, apylinkių.

Nigeris suteikė Vašingtonui leidimą naudoti savo teritorijoje ginkluotus bepiločius orlaivius.

Apie amerikiečių pajėgų veiklą Nigeryje paaiškėjo 2017 metų spalio 4 dieną, kai keturi JAV kariai ir penki jų kolegos nigeriečiai neteko gyvybių, juos iš pasalos užpuolus kovotojams, siejamiems su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS).

Agadese pernai buvo baigta statyti karinė bazė, atsiėjusi apie 100 mln. dolerių (93 mln. eurų). Anksčiau šiemet buvo pranešta, kad jos uždarymas yra viena iš Pentagono svarstomų galimybių, leisiančių sumažinti JAV buvimą Afrikoje.

Vašingtonas žemyne yra rotacijos tvarka dislokavęs maždaug 7 000 specialiųjų pajėgų karių, vykdančių bendras operacijas su nacionalinėmis pajėgomis prieš džihadistus, ypač Somalyje.