59-erių kariuomenės generolas O. Rego Barrosas „namuose laikosi visų rekomenduojamų protokolų“ po to, kai antradienį jis gavo teigiamą tyrimo dėl koronaviruso rezultatą, teigiama Prezidentūros pranešime.

Koronavirusu yra užsikrėtę jau daugiau nei 20 aukštų J. Bolsonaro aplinkos pareigūnų, tarp jų – J. Bolsonaro spaudos sekretorius Fabio Wajngartenas ir nacionalinio saugumo ministras Augustas Heleno.

Pats J. Bolsonaro teigia, kad nėra užsikrėtęs koronavirusu.

Tiesa, nėra viešai paskelbta jokių Brazilijos prezidento koronaviruso testo rezultatų. Vienas didžiausių Brazilijos laikraščių „Estado de Sao Paulo“ kreipėsi į teismą reikalaudamas, kad J. Bolsonaro paviešintų savo testų rezultatus, nes prezidento sveikata esą yra viešojo intereso klausimas.

Trečiadienį federalinio teismo teisėjas patenkino leidinio prašymą ir atmetė ankstesnį vyriausybės skundą. Tikėtina, kad J. Bolsonaro atstovai dar kartą skųs sprendimą aukštesnės instancijos teismui.
Pats J. Bolsonaro anksčiau pasmerkė COVID-19 „isteriją“. Jo teigimu, karantino apribojimai be reikalo daro žalą ekonomikai, o pats J. Bolsonaro dažnai viešumoje nesilaiko karantino reikalavimų ir dalyvauja mitinguose prieš karantiną.