Miesto sveikatos tarnybos duomenimis, ligoninėje gydomi vaikai karščiuoja, vemia ir viduriuoja. Daugelio jų oda išberta, kai kurie prijungti prie dirbtinio kvėpavimo aparatų. Daugumai jaunųjų pacientų arba nustatytas koronavirusas, arba jų kraujyje rasta antikūnų, rodančių, kad jie persirgo infekcija.

Iki šiol, žinybų duomenimis, nė vienas vaikas nemirė. Dabar tiriama ligos kilmė. Tėvai, kurie pastebi panašius simptomus, pasireiškiančius jų vaikams, prašomi atsiliepti. Kol kas nežinoma, ar mįslinga liga vaikai serga ir kitose JAV dalyse. Tačiau apie kelis atvejus jau žinoma Europoje.

Balandžio pabaigoje britų gydytojai dėl mįslingos ligos perspėjo kolegas ir visuomenę. Karalystėje, anot žiniasklaidos, yra 20 ligos atvejų. Apie panašius atvejus pranešė ir Italija bei Ispanija.

Praėjusią savaitę britų sveikatos reikalų sekretorius Mattas Hancockas stočiai „Fox News“ sakė manąs, kad ligą sukelia koronavirusas ir Covid-19. „Tačiau tai nėra šimtu procentų, nes kai kurių žmonių testas buvo neigiamas“, - kalbėjo jis.

Plaučių ligą Covid-19 sukelia koronavirusas. Jis ypač pavojingas vyresnio amžiaus senoliams ir silpna imunitetą turintiems asmenims. Vaikai suserga retai. Žinybų duomenimis, Niujorke Covid-19 iki šiol nusinešė šešių vaikų gyvybes.