97 metų Zinaida Korneva nevaikšto kieme, kaip praėjusį mėnesį prieš savo 100-ąjį gimtadienį darė T. Moore'as. Vietoje to ji įkūrė interneto svetainę ir vaizdo klipuose pasakoja apie išbandymus, patirtus kariaujant Raudonosios armijos gretose Stalingrado regione.

Viename iš klipų ji sako, kad ją įkvėpė T. Moore'as, kuris per Antrąjį pasaulinį karą tarnavo britų armijoje ir iškilo iki kapitono.

„Sveiki, Tomai. Sužinojau jūsų istoriją. Jūs stiprus žmogus ir tikras karys, – sako Z. Korneva, prisisegusi visus savo medalius. – Mes 1945-aisiais drauge nugalėjome fašizmą. O dabar drauge kovojame su šiuo virusu.“

T. Moore'o, kuris buvo pramintas „kapitonu Tomu“, pastangos sulaukė didelio susidomėjimo visame pasaulyje. Veteranui pavyko surinkti daugiau kaip 30 mln. svarų (34,5 mln. eurų) labdaros fondams, susijusiems su Nacionaline sveikatos apsaugos tarnyba (NHS).

Be to, jis sulauks ypatingos Z. Kornevos dovanos: veteranė numezgė jam kojines.

„Tegu jos šildo jus su meile iš Rusijos“, – sakė ji.

Per penkias dienas iki antradienio per Z. Kornevos kampaniją buvo surinkta daugiau kaip 26 tūkst. dolerių (24 tūkst. eurų). Iš viso ji tikisi surinkti 40 tūkst. dolerių.