Viceprezidentas Mike'as Pence'as antradienį sakė, kad jo vadovaujamos darbo grupės šio mėnesio pabaigoje ar kito mėnesio pradžioje nebereikės.

„Manau, mes pradedame galvoti apie Atminimo dieną (gegužės 25-ąją), birželio pradžią“, – žurnalistams sakė jis.

Ši darbo grupė vadovauja kompleksiniam atsakui į greitai plintantį virusą, kuris jau pareikalavo maždaug 70 tūkst. amerikiečių gyvybių.

M. Pence'o vadovaujama grupė, kuri atsiskaito prezidentui D. Trumpui, koordinuoja medicinos įstaigų, politikų ir valstijų gubernatorių, kurių kai kurie ištisas savaites karštligiškai bando padėti darbu perkrautoms ligoninėms, veiksmus.

Darbo grupė taip pat pasitelkė medicinos ekspertus nacionalinėms rekomendacijoms dėl socialinio atstumo parengti.

Pasak M. Pence'o, darbus netrukus bus galima perduoti nuolatinėms, „tradiciškiau dirbančioms“ vyriausybės agentūroms.

Ši nuostata, kad situacija nebėra nepaprastoji, atitinka D. Trumpo naująjį akcentą pastangoms vėl atidaryti šalies ekonomiką.

D. Trumpas sako, kad nors nori „saugaus“ atidarymo, pagrindinė grėsmė yra ekonomikos sustabdymo keliamos bėdos.

Kritikų nuomone, padėtis toli gražu dar nėra saugi, o D. Trumpas skuba bandyti skatinti ekonomiką prieš savo sunkią kovą už perrinkimą lapkričio mėnesį.

Baltųjų rūmų atstovė Kayleigh McEnany tvirtino, kad medikų komandos ir toliau informuos D. Trumpą, net jei oficialios krizinės darbo grupės nebus.

„Pranešimai apie darbo grupę neteisingai interpretuojami, neva Baltieji rūmai nebepasitelkia medicinos ekspertų. Tai visiškai klaidinga. Prezidentas @realDonaldTrump tęs savo duomenimis grindžiamą metodą dėl saugaus atidarymo“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė atstovė.