„Tai niekaip nesusiję su mūsų vyriausybe“, – pareiškė D. Trumpas žurnalistams Baltuosiuose rūmuose.

Venesuela pirmadienį suėmė du amerikiečius už nepavykusį „įsiveržimą“, dėl kurio vyriausybė kaltina opozicijos lyderį Juaną Guaido, nurodė prezidentas N. Maduro.

N. Maduro sakė ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo štabo nariams, kad šie amerikiečiai yra JAV saugumo pajėgų nariai – 34 metų Luke'as Denmanas ir 41 metų Airanas Berry.

Generalinis prokuroras Tarekas Williamas Saabas žurnalistams anksčiau pareiškė, kad prie perversmo esą turėję prisidėti „samdiniai“ pasirašė 212 mln. JAV dolerių (195 mln. eurų) vertės sutartį su J. Guaido. T. W. Saabo teigimu, šios lėšos buvo „pavogtos“ iš Venesuelos valstybinės naftos bendrovės PDVSA.

Jungtinės Valstijos – viena iš daugiau nei pusšimčio šalių, palaikančių Venesuelos laikinuoju prezidentu pasiskelbusį J. Guaido, besivaržantį su N. Maduro dėl valdžios – paskelbė sankcijas PDVSA ir leido opozicijos lyderiui disponuoti lėšomis įšaldytose sąskaitose, priklausančiose Hjustone įsikūrusiai bendrovės patronuojamai įmonei „Citgo“.

T. W. Saabo teigimu, J. Guaido pasirašė sutartį su buvusiu JAV specialiųjų pajėgų kariu Jordanu Goudreau, kuris praėjusią savaitę buvo paminėtas keliuose žiniasklaidos pranešimuose kaip įtariamo nesėkmingo mėginimo nuversti N. Maduro dalyvis.

Kanadoje gimusį Irako ir Afganistano konfliktų veteraną J. Goudreau Karakasas kaltina apmokius samdinių pajėgas, turėjusias įsiveržti į Venesuelą, bet išformuotas Kolumbijos pareigūnams konfiskavus šiaip grupei išsiųstą ginklų partiją.

T. W. Saabas socialiniuose tinkluose taip pat pasidalino vaizdo įrašu, kuriame matyti J. Goudreau, dabar valdantis privačią saugumo bendrovę „Silvercorp USA“. Tame įraše buvęs karys tvirtina, kad pradėta operacija prieš N. Maduro režimą.

J. Guaido spaudos tarnyba pirmadienį paskelbė pareiškimą, kuriame atmetė jam mestus kaltinimus ir pabrėžė, jog opozicijos lyderis nėra sudaręs jokių susitarimų su privačiomis saugumo įmonėmis.