65-us metus ėjusio J. Mikrino mirtis yra „nepataisoma netektis“ raketų ir kosmoso pramonei, pareiškė „Roskosmos“ vadovas Dmitrijus Rogozinas.

„Su širdgėla išgirdau žinią apie Jevgenijaus Anatoljevičiaus Mikrino mirtį. Netekome generalinio konstruktoriaus, bendražygio, draugo. Kelias savaites geriausi gydytojai kovojo už jo gyvybę, buvo pasitelktos visos įmanomos priemonės ir metodai, bet, deja, liga paėmė viršų“, – „Roskosmos“ tinklapyje cituojamas D. Rogozinas.

„Šiomis sunkiomis akimirkomis reiškiu nuoširdžią užuojautą Jevgenijaus Anatoljevičiaus šeimai. Tai nepataisoma netektis mums visiems – jo draugams, bendražygiams ir kolegoms, su kuriais jis dirbo petys į petį. Jis amžinai liks mūsų atmintyje“, – sakė valstybinės korporacijos vadovas.

Žinia, kad J. Mikrinui buvo nustatyta COVID-19, buvo paskelbta po jo dalyvavimo balandžio 9-ąją įvykusioje astronautų išlydėjimo į Tarptautinę kosminę stotį (TKS) ceremonijoje.

„Raketų ir kosmoso korporacijos „Energija“ generalinis konstruktorius Jevgenijus Mikrinas dabar izoliuojasi namuose dėl užsikrėtimo koronavirusu“, – tąsyk nurodė dienraštis „Moskovskij komsomolec“, cituodamas savo šaltinį.

Laikraščio duomenimis, J. Mikrinas jautėsi neblogai ir gydėsi izoliavęsis namuose.

„Energija“ pranešimų apie savo generalinio konstruktoriaus ligą nekomentavo.

J. Mikrinas buvo mokslininkas, konstruktorius ir organizatorius, daug prisidėjęs projektuojant pilotuojamus ir krovinius erdvėlaivius.

Korporacija „Energija“, kurioje velionis dirbo nuo 1981 metų, stato raketas ir kitus kosminius aparatus, įskaitant pilotuojamus erdvėlaivius „Sojuz“ ir krovininius erdvėlaivius „Progress“.Ž