„Siekiame paspartinti tiriamąjį darbą dėl gydymo metodų ir vakcinos, nors žinome, kad tam prireiks laiko. Šios iniciatyvos centre yra sprendimas, kurį privalome drauge priimti: kad ši vakcina, kai ji bus pagaminta, taps viso pasaulio bendra nuosavybe. Tai yra, ji nepriklausys kam nors: ji priklausys visiems“, – sakė E. Macronas.

Vakcina „turi būti prieinama visam pasauliui“, pabrėžė jis.

Prancūzijos prezidento nuomone, koronaviruso pandemijos akivaizdoje taktika „kiekvienas už save“ būtų klaida.

„Žinoma, teisinga, kad valstybės siekia apsaugoti savo gyventojus ir surasti savo atsaką, bet galutinai [krizę] galėsime įveikti tik drauge“, – pažymėjo jis.

Pasak E. Macrono, būtinas bendras darbas ir Europos Sąjungoje, ir platesnis tarptautinis valstybių, fondų, privačių partnerių bendradarbiavimas.

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen balandžio 24 dieną išplatino vaizdo kreipimąsi, kuriame paaiškino šios donorų konferencijos tikslą.

„Gegužės 4-ąją internetu organizuojame pasaulinę lėšų rinkimo konferenciją. Siekiama apjungti mūsų jėgas ir mobilizuoti išteklius. Norime suburti viso pasaulio vadovus, kad drauge įveiktume virusą“, – sakė U. von der Leyen.

Ji pabrėžė būtinybę kuo greičiau sukurti vakciną, pradėti ją gaminti ir platinti visame pasaulyje.

„Tam mums reikia pinigų. Tarp pagrindinių šio viršūnių susitikimo uždavinių bus surinkti pirmą 7,5 mlrd. eurų sumą, kad suteiktume postūmį pasauliniame bendradarbiavimui. Bet vėliau reikės dar daugiau lėšų“, – sakė EK pirmininkė.