Beveik pasiektas 7,5 mlrd. eurų pradinis tikslas, ir tai yra tvirtas atspirties taškas gegužės 4 dieną prasidedančiam pasauliniam lėšų rinkimo maratonui. Tikslas – surinkti daug lėšų, kad būtų užtikrintas bendras koronaviruso diagnostikos, gydymo bei vakcinų kūrimas ir visuotinis jų naudojimas.

EK pirmininkė Ursula von der Leyen sakė: „Šiandien pasaulis parodė ypatingą vienybę dėl bendros gerovės. Vyriausybės ir pasaulinės sveikatos organizacijos suvienijo jėgas prieš koronavirusą. Prisiimdami tokį įsipareigojimą mes kuriame, gaminame ir rengiamės naudoti visiems skirtą vakciną. Tačiau tai tik pradžia. Turime toliau stengtis ir būti pasirengę padaryti daugiau. Lėšų rinkimo maratonas tęsis. Siekiant pasauliniu mastu sutelkti viltį ir ryžtą, po vyriausybių turi prisijungti pilietinė visuomenė ir žmonės visame pasaulyje.“

Lėšų telkimo renginį kartu surengė Europos Sąjunga, Kanada, Prancūzija, Vokietija, Italija (taip pat pirmininkausianti G 20), Japonija, Saudo Arabijos Karalystė (taip pat pirmininkaujanti G 20), Norvegija, Ispanija ir Jungtinė Karalystė.

Šia iniciatyva reaguojama į Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) ir sveikatos srities subjektų grupės raginimą bendradarbiauti pasauliniu mastu, siekiant sparčiau kurti, gaminti naujas pagrindines kovos su koronavirusu sveikatos technologijas ir užtikrinti vienodas galimybes jomis naudotis visame pasaulyje. Pasaulinio atsako į koronaviruso grėsmę iniciatyvą sudaro trys partnerystės, skirtos bandymams, gydymui bei prevencijai ir grindžiamos sveikatos priežiūros sistemų stiprinimu.

Paramos teikėjai raginami toliau skirti lėšas Pasauliniam atsakui į koronaviruso grėsmę. Jie gali pasirinkti lėšų skyrimo prioritetą – bandymus, gydymą ar prevenciją. Jie taip pat gali skirti lėšų Pasaulinio atsako į koronaviruso grėsmę horizontaliajai darbo krypčiai, kurios tikslas – padėti pasaulio sveikatos priežiūros sistemoms įveikti pandemiją.