Ataka, už kurią kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės, įvyko Muzajribo mieste Daraa provincijoje, pranešė Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

„Nežinomi užpuolikai atakavo savivaldybės pastatą,.. pagrobė devynis saugumo pajėgų narius, juos nušovė, o kūnus paliko aikštėje“, – nurodė SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas.

Išpuoliai šioje provincijoje, kurios kontrolę 2018 metais atsiėmė režimo pajėgos, yra gana dažni. Paprastai jie būna nukreipti prieš režimo šalininkus ir civilius, dirbančius Damasko režimui, sako organizacija.

Tačiau pirmadienį įvykdytas išpuolis savo pobūdžiu ir aukų skaičiumi skiriasi nuo įprastų.

„Paprastai išpuoliai prieš režimo pajėgas būna nukreipti prieš patikrinimo punktus ar patrulius, bet ne vyriausybinius pastatus“, – kalbėjo R. Abdel Rahmanas.

Daraa yra laikoma 2011 metais prasidėjusio sukilimo, virtusio daugiaplaniu konfliktu, lopšiu.

Po to, kai 2018 metais Rusijos palaikomas Damasko režimas susigrąžino provinciją, valstybinės institucijos atnaujino savo darbą, tačiau kariuomenė yra dislokuota ne visoje šalyje, skelbia SOHR, remdamasi iš šaltinių Sirijoje surinkta informacija.

Daug buvusių sukilėlių liko provincijoje ir nepasitraukė pagal susitarimą, kuriam tarpininkavo Maskva. Jie prisijungė prie kariuomenės arba toliau kontroliuoja atskirus provincijos lopinėlius bei kai kuriuos jos sostinės priemiesčius.

Anksčiau atsakomybę už išpuolius rajone yra prisiėmusi džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“. Liepą ji paskelbė nužudžiusi šešis karius viename patikros poste.

Prieš metus džihadistai neteko paskutinių savo „kalifato“ likučių ir iki šiol tebesislapsto didžiulėje Sirijos dykumoje.

Pilietinis karas Sirijoje nusinešė daugiau nei 380 tūkst. gyvybių. Nuo to laiko, kai Damasko pajėgos pradėjus žiauriai slopinti visuomenės protestus, milijonai žmonių buvo privesti palikti savo namus.