Tai pirmadienį pranešė leidinys „Focus“, remdamasis regiono ūkio ministru Berndu Althusmannu, kuris Hanoveryje pristatė laipsniško gastronomijos įstaigų atidarymo planą.

Jų lankytojai galės užimti ne daugiau kaip 50 proc. vietų tiek patalpose, tiek lauke. Barai ir diskotekos dar nedirbs. Viešbučiai, kaip planuoja regiono valdžia, galės atverti duris gegužės 25 d. Juose taip pat turės būti užimta ne daugiau kaip 50 proc. vietų. Nuo rugpjūčio tikimasi visiškai normalizuoti vaikų darželių darbą.

Kaip pranešama, Žemutinės Saksonijos planas galutinai bus aprobuotas tik po žemių premjerų konsultacijų su kanclere Angela Merkel, kurios turėtų įvykti gegužės 6 d. Jose bus svarstoma galimybė sušvelninti priemones, kurių buvo imtasi dėl pandemijos.

Praėjusių metų pabaigoje Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugumą pasaulio šalių. Kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija jį pripažino pandemija.

Naujausiais Roberto Kocho instituto duomenimis, Vokietijoje nustatyti 163 175 užsikrėtimo koronavirusu atvejai. Pastarąją parą infekuotųjų skaičius padidėjo 679, jau mirė 6 692 pacientai.