Kasmet minint nepriklausomybės atkūrimo dieną šalyje būdavo organizuojami koncertai, karinis paradas ir kiti renginiai, bet šiemet dauguma gyventojų bus priversti švęsti namuose dėl karantino priemonių, įvestų dėl koronavirusinės infekcijos COVID-19 epidemijos.

Vis dėlto gyventojai galės per televiziją žiūrėti daug šiai sukakčiai skirtų laidų.

12 val. vietos (ir Lietuvos) laiku Saeima susirinks į iškilmingą posėdį, naujienų agentūrai BNS pranešė parlamento atstovai.

Laikydamiesi socialinio atstumo, deputatai susirinks keliose parlamento salėse, o pats posėdis vyks vaizdo konferencijos formatu. Susitikimas bus transliuojamas Saeimos tinklalapyje, taip pat per visuomeninį televiziją ir radiją.

Per posėdį kalbą pasakys parlamento pirmininkė Inara Murniecė, taip pat dalyvaus prezidentas Egilas Levitas ir permjeras Krišjanis Karinis.

Nuo 9 val. iš Rygos katedros transliuojamos ekumeninės pamaldos. Be to, parlamento vadovybė ruošiasi padėti gėlių prie Laisvės paminklo.

1990 metų gegužės 4-ąją Latvijos tuometė Aukščiausioji Taryba priėmė deklaraciją „Dėl Latvijos Respublikos nepriklausomybės atkūrimo“, kurioje buvo skelbiama, jog atkuriamas 1922 metų konstitucijos galiojimas.

Iki tol Latvija penkis dešimtmečius buvo Sovietų Sąjungos narė.