Jis patvirtino, kad per bandomąjį skrydį dingusio ir galbūt iki šiol nevaldomai skraidančio drono savininkė yra „UAVFactory“.

„Įmonėje dirbantys bepiločių skraidyklių pilotai laikė atitinkamus egzaminus“, – pridūrė A. Vincevas.

Anksčiau sekmadienį CAA paskelbė, kad bepilotis 5,5 m ilgio ir 3,5 m pločio orlaivis dingo šeštadienį ir kad jo buvimo vieta iki šiol nežinoma. Šis 26 kg sveriantis aparatas gali skraidyti apie 90 valandų.

Paskutinės galimos jo buvimo vietos yra Bauskės ir Adažių apylinkės.

Dėl incidento buvo uždaryta Rygos oro uosto oro erdvė, socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė susisiekimo ministras Talis Linkaitis.

Rygos oro uosto komunikacijos vadovė Laura Karnitė naujienų agentūrai patvirtino, kad dėl incidento su dronu oro kompanijos „SmartLynx“ lėktuvas, skridęs iš Urumči į Latvijos sostinę, turėjo leistis Taline.

Sekmadienį buvo pradėta orlaivio paieškų operacija, kurioje dalyvavo kariuomenės lėktuvas An-2.

„UAVFactory“ atstovas Jevgenijus Šilnikovas sakė, kad ryšys su skraidykle dingo bandomojo skrydžio metu, kai ji skrido palyginti lėtai tam tikrame aukštyje. Dronai turi automatinę variklio išjungimo funkciją, kuri tokiais atvejais turėtų suveikti, tačiau to neįvyko.

Kompanija, kuri pardavinėja dronus ir vaizdo kameras daugiau kaip 50 pasaulio šalių ir tiekia bepilotes skraidykles Latvijos kariuomenei, atsiprašė už sukeltus nepatogumus.

Latvija perspėjo kaimyninių šalių oro eismo kontrolierius, kad dronas gali kirsti jų sienas, sakė A. Vincevas.

Pasak A. Vincevo, tai pirmas toks incidentas Latvijoje.

Svarstomi įvairūs įvykių scenarijai, įskaitant prielaidą, kad dronas jau nusileido.

Žmonių, kurie pastebėtų droną ore, prašoma iškart susisiekti su oro paieškos ir gelbėjimo koordinavimo centru.