Naujausiais duomenimis, nuo kovo 4 d., kai Lenkijoje koronavirusas buvo nustatytas pirmajam pacientui, juo per parą užsikrečia vidutiniškai 300-350 žmonių. Pastarosiomis dienomis apie 200-300 pacientų kasdien pasveiksta. Pastarąją parą išaiškinta 270 naujų užsikrėtimo atvejų. Per du pastaruosius mėnesius mirė 664 infekuotieji. Jau pasveiko 3 762 žmonės.

Šiuo metu šalies ligoninėse yra daugiau kaip 2 600 pacientų, apie 95 tūkstančius lenkų laikosi namų karantino reikalavimų. Pastarosiomis savaitėmis buvo atlikti daugiau kaip 366 tūkstančių testų dėl koronaviruso.

Pasak Sveikatos apsaugos ministerijos vadovo Lukaszo Szumowskio, epidemijos pikas Lenkijoje dar nepasiektas ir, naujausiais duomenimis, jo galima sulaukti ne gegužę-birželį, kaip manyta anksčiau, o tik rudenį.

Siekdama užkirsti kelią infekcijos plitimui, Lenkijos valdžia kovo viduryje paskelbė epidemijos režimą, uždarė sienas užsieniečiams ir visiems į šalį įvažiuojantiems žmonėms skiria 14 dienų karantiną. Lenkijoje nedirba visos švietimo, kultūros ir sporto įstaigos, restoranai, viešbučiai, prekybos centrai, išskyrus maisto prekių parduotuves ir vaistines. Visi piliečiai viešose vietose turi laikytis 2 metrų socialinio atstumo ir dėvėti apsaugines kaukes.

Praėjusių metų pabaigoje Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugumą pasaulio šalių. Kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija jį pripažino pandemija. Naujausiais duomenimis, pasaulyje koronavirusu užsikrėtusių žmonių skaičius viršijo 3,2 milijono, mirė daugiau kaip 230 tūkstančių infekuotųjų.