Iš viso Rusijoje, oficialiai pateikiamais duomenimis, iš viso užfiksuota 124 054 susirgimų. Rusija pagal užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičių pakilo į septintąją vietą pasaulyje.

Per pastarąją parą mirė dar 57 žmonės. Mirčių skaičius išaugo iki 1222. Apie tai pranešė operatyvinis štabas, koordinuojantis šalies atsaką į pandemiją.


Naujų atvejų skaičius viršijo penktadienio rodiklį 21,3 procento. Paros prieaugis sudarė 8,4 procento.

Pažymima, kad 4 488 (46,6 procento) pastarąją parą išaiškintiems infekuotiesiems nepasireiškė jokie ligos simptomai.

Dar 5 358 užsikrėtimo koronavirusu atvejai užfiksuoti Maskvoje, iš viso Rusijos sostinėje jau išaiškinti 62 658 infekuotieji. Tad paros prieaugis Maskvoje sudarė 9,35 procento palyginti su 6,63 procento penktadienį.

Praėjusių metų pabaigoje Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugumą pasaulio šalių. Kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija jį pripažino pandemija. Naujausiais duomenimis, pasaulyje koronavirusu užsikrėtusių žmonių skaičius viršijo 3,2 milijono, mirė daugiau kaip 230 tūkstančių infekuotųjų.

Delfi primena, kad penktadienį šalies žiniasklaida pranešė, kad Rusijos statybų ministras Vladimiras Jakuševas hospitalizuotas dėl koronaviruso infekcijos.

Ši žinia buvo paskelbta kitą dieną po premjero Michailo Mišustino pareiškimo, kad jam irgi buvo patvirtinta COVID-19.

Kaip praneša naujienų agentūra „Interfax“, koronavirusu taip pat užsikrėtė statybų ir būsto reikalų ministro pavaduotojas, Rusijoje toliau plintant ligai, pasiekusiai net ir aukščiausio rango valdžios pareigūnus.

„Gydysiuosi prižiūrint gydytojams vienoje iš Maskvos ligoninių“, – „Interfax“ sakė V. Jakuševas.

Jį pavaduoti buvo paskirtas viceministras Nikita Stasišinas.

Premjeras M. Mišustinas ketvirtadienį pranešė, jog turės izoliuotis, kad apsaugotų kolegas.

Prezidentas Vladimiras Putinas, pats jau ne pirmą savaitę nedalyvaujantis tiesioginiuose susitikimuose, M. Mišustiną pavaduoti laikinai paskyrė jo pirmąjį pavaduotoją Andrejų Belousovą, sakoma Kremliaus tinklalapyje.

Rusija dabar pirmauja Europoje pagal užregistruojamų naujų COVID-19 atvejų skaičių. Ketvirtadienį užsikrėtusiųjų skaičius viršijo 100 000.

V. Putinas šią savaitę pripažino, kad padėtis išlieka „labai sunki“, o pareigūnai sakė, kad epidemija savo piko Rusijoje dar nepasiekė.

Nors užsikrėtimo atvejų stabiliai daugėja, vyriausybė nurodė galinti nuo gegužės 12-osios pradėti palaipsniui švelninti karantino priemones, bet šio proceso sparta priklausys nuo padėties regionuose.

V. Putino sveikata saugoma visomis įmanomomis priemonėmis, penktadienį pareiškė jo atstovas Dmitrijus Peskovas.

„Šiomis dienomis, kalbant apie valstybės vadovą, sveikatos apsauga ir taip yra maksimaliame lygyje“, – televizijai „Rossija 1“ sakė D Peskovas.

Taip jis atsakė į klausimą, ar susirgus vyriausybės vadovui bus imtasi papildomų priemonių V. Putino sveikatai apsaugoti.