„Iki šiol Norvegijoje iš viso koronavirusu užsikrėtė 7 783 žmonės“, - sakoma jo pranešime. Penktadienį buvo pranešta apie 7 759 infekuotuosius.

Dvi pastarąsias savaites infekuotųjų skaičiaus prieaugis Norvegijoje buvo stabilus ir kiekvieną parą sudarė apie šimtą ar mažiau žmonių. Šeštadienio rodiklis kol kas yra žemiausias.

Šalyje nuo koronaviruso padarinių mirė 210 žmonių, šiuo metu ligoninėse gydomi 84 pacientai.

Pirmasis užsikrėtimo atvejis Norvegijoje buvo nustatytas vasario pabaigoje. Norvegijos vyriausybės sprendimu dėl koronaviruso plitimo į šalį neįleidžiami užsieniečiai, neturintys leidimo gyventi Norvegijoje, įvesta sienų kontrolė, o visiems grįžtantiems į šalį skiriamas dviejų savaičių karantinas.

Anksčiau Norvegijos vyriausybė pareiškė suvaldžiusi epidemiją. Ministrų kabineto sprendimu, jau atvėrė duris vaikų darželiai ir mokyklų pradinės klasės, į aukštąsias mokyklas galės grįžti mokslą baigiantys studentai, pradeda dirbti kirpyklos. Be to, jau atšauktas draudimas vykti į poilsio namelius.

Praėjusių metų pabaigoje Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugumą pasaulio šalių. Kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija jį pripažino pandemija. Naujausiais duomenimis, pasaulyje koronavirusu užsikrėtusių žmonių skaičius viršijo 3,2 milijono, mirė daugiau kaip 230 tūkstančių infekuotųjų.