Tai pranešė šalies ministerija.

„Rusijos Statybos ministerijos vadovas Vladimiras Jakuševas nusprendė gydytis ligoninėje. Ministro ir vieno iš jo pavaduotojų Dmitrijaus Volkovo diagnozes patvirtino medikai", - rašoma pranešime.

„Aš sveiksiu prižiūrint gydytojams vienoje iš miesto ligoninių ir su manimi bus galima susisiekti “, - cituojami V. Jakuševo žodžiai. N. Stasišinas paskirtas laikinai einančiu Rusijos statybos ir būsto bei komunalinių paslaugų ministro pareigas.

Delfi primena, kad ketvirtadienį premjeras Michailas Mišustinas Rusijos visuomenei atskleidė gavęs teigiamą koronaviruso testo rezultatą ir pasiūlė, kad jo pareigas laikinai galėtų perimti A. Belusovas.

Kiek anksčiau tą pačią dieną M. Mišustinas apie užsikrėtimą naujuoju koronavirusu pranešė prezidentui V. Putinui.

„Vyriausybė toliau dirbs įprastu režimu, o visais svarbiausiais klausimais planuoju aktyviai palaikyti ryšį telefonu ir vaizdo skambučiais“, - kalbėjo susirgęs premjeras.

V. Putinas savo ruožtu jam palinkėjo „kuo greičiau pasveikti“.

Rusijoje per pastarąją parą buvo užfiksuota per 7,9 tūkst. naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų, o šis rodiklis penktadienį jau antrą dieną yra rekordinis.

„Praėjusią parą Rusijoje buvo patvirtinti 7 933 koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejai 85 regionuose, įskaitant 3 554 (44,5 proc.) nustatytus aktyviai, nesant jokių klinikinių požymių“, – pranešė operatyvinis štabas, koordinuojantis šalies atsaką į pandemiją.

Ketvirtadienį šalyje per parą naujai nustatytų užsikrėtimo atvejų skaičius pirmąkart perkopė 7 tūkst. – tuomet šis rodiklis buvo rekordinis nuo epidemijos pradžios. Dabar šis rekordas buvo viršytas maždaug 800 atvejų.

„Rusijos 85 regionuose bendrai užregistruotas 114 431 užsikrėtimo koronavirusine infekcija atvejis (7,4 proc. prieaugis)", – pažymėjo štabas.

Per pastarąją parą mirė dar 96 asmenys, kuriems buvo diagnozuota COVID-19, o bendras epidemijos aukų skaičius išaugo iki 1 169.

Iš šalies gydymo įstaigų nuo ketvirtadienio buvo išrašytas 1 601 koronavirusine infekcija persirgęs pacientas. Bendras pasveikusiųjų skaičius išaugo iki 13 220.