Aukšto rango sveikatos apsaugos pareigūnas Jerome'as Salomonas (Žeromas Salomonas) sakė, kad bendras COVID-19 aukų skaičius šalyje siekia 24 376. Prancūzija pagal mirčių nuo koronaviruso skaičių pasaulyje užima penktą vietą; ją lenkia JAV, Italija, Jungtinė Karalystė ir Ispanija.

Tačiau naujausi skaičiai tęsia pastarosiomis dienomis pastebėtas optimistines tendencijas: intensyviosios terapijos skyriuose gydomų pacientų skaičius sumažėjo 188-ais iki 4 019. Šių pacientų skaičius didžiausias buvo balandžio 9 dieną – 7 200.

Prancūzijoje tebėra hospitalizuoti 26 293 COVID-19 pacientai, nurodė J. Salomonas. Vis dėlto nuo ligos protrūkio pradžios beveik 50 tūkst. žmonių jau pasveiko ir buvo išrašyti iš ligoninių.

Vyriausybė savo ruožtu paskelbė, kad griežtas karantinas bus pradėtas švelninti nuo gegužės 11 dienos.

Tačiau sunkiau paveiktose vietovėse apribojimai bus švelninami lėčiau, o vyriausybė žymės regionus raudona, oranžine ir žalia spalvomis, kad išryškintų labiausiai paveiktus regionus. Karantino priemonės bus greičiau panaikintos „žaliuosiuose“ regionuose.

Ketvirtadienį, vyriausybės vertinimu, raudona spalva buvo pažymėti 35 regionai, įskaitant Paryžių ir jo apylinkes bei šiaurės rytinę šalies dalį.

Tai yra labiausiai viruso paveiktos vietovės, be to, ten smarkiausiai apkrauti intensyviosios priežiūros skyriai.