„Remiantis naujausiais duomenimis, COVID-19 infekcija užsikrėtė 960 Moldovos medicinos sistemos darbuotojų. Iš jų 236 gydytojai, 344 slaugytojai, 59 felčeriai, 15 farmacininkų ir 306 pagalbinio personalo darbuotojai“, – skelbia ministerijos spaudos tarnyba.

Išvakarėse šalyje buvo patvirtinta dar 19 užsikrėtimo koronavirusu atvejų Kišiniovo Ryškanovo mikrorajono greitosios pagalbos centre. Dėl to buvo nuspręsta uždaryti centrą, kur iš viso užsikrėtė 32 medikai. Į iškvietimus šiame rajone važiuos kitų mikrorajonų greitosios pagalbos brigados.

Taip pat pagalbą teiks medikai iš Rumunijos, ketvirtadienį pradėję humanitarinę misiją Moldovoje. Dvi savaites 42 medicinos darbuotojai iš Rumunijos dalysis savo patirtimi ir padės kolegoms Kišiniovo greitosios pagalbos ligoninėje.

Nuo kovo 7-osios Moldovoje užfiksuotas 3 771 susirgimo naujojo koronaviruso sukeliamos ligos COVID-19 atvejis. Iš jų 1 114 žmonių pasveiko, 116 mirė, liko 2 543 „aktyvūs“ atvejai. 237 koronavirusu užsikrėtę pacientai yra sunkios būklės, iš jų 24 yra prijungti prie dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatų. 566 užsikrėtusių asmenų būklė yra vidutinio sunkumo, likusių – patenkinama.

Moldovos separatistiniame Padniestrės regione iš viso registruoti 447 koronaviruso atvejai, iš jų 21 baigėsi mirtimi.

Dėl koronaviruso pandemijos Moldovoje nuo kovo 17-osios iki gegužės 15 dienos įvesta nepaprastoji padėtis. Nuo pirmadienio šalyje buvo sušvelnintos kai kurios suvaržymo priemonės, atidarytos visos parduotuvės, išskyrus didžiuosius prekybos centrus ir turgavietes. Gyventojams leidžiama išeiti į gatvę, vaikščioti parkuose, bet ne didesnėmis nei trijų žmonių grupėmis.