„Remiantis epidemiologų rekomendacijomis, tolesnis... ikimokyklinio ir pradinio švietimo varžymas nebepateisinamas“, – sakė premjerė Sanna Marin.

Kai bus atnaujintas ugdymas, vaikams bus nurodyta mokyklose laikytis socialinio atstumo gairių, sakė švietimo ministrė Li Andersson. Pertraukos vyks ne visiems vaikams vienu metu, kad žaidimų aikštelėse nesusidarytų didelės grupės.

Kovo viduryje Suomija įvedė karantiną, įskaitant mokyklų uždarymą vyresniems nei 10 metų vaikams ir rekomendacijas jaunesniems vaikams esant galimybei likti namie, tad faktiškai nedirbo ir pradinės mokyklos.

Dėl kitų suvaržymų, tokių kaip draudimas susirinkti daugiau kaip 10-iai žmonių, bus sprendžiama gegužės pradžioje, sakė S. Marin.

Šią savaitę šalies sveikatos apsaugos pareigūnai pranešė, kad Suomijai pavyko smarkiai apriboti koronaviruso plitimą šalyje, kurioje kol kas užregistruoti 206 mirties nuo COVID-19 atvejai ir kone 5 tūkst. užsikrėtimo atvejų. Nurodoma, kad virusas Suomijoje plinta lėčiau nei kaimyninėse šalyse.

Tačiau pareigūnai perspėjo, kad varžymas gali pailginti epidemiją ir nulemti didelį užsikrėtimo atvejų skaičiaus augimą rudenį, jei ribojimai nebus atšaukti anksčiau, sudarant sąlygas didėti populiacijos imunitetui.