Balandžio 30-osios duomenimis, kuriuos skelbia „Sky“ naujienų tarnyba, pasaulyje vis dar yra 33 šalys ir suverenios teritorijos, iš kurių nesulaukta pranešimų apie viruso atvejus.

Dauguma iš jų yra mažos, atokios ir sunkiai pasiekiamos salų valstybės, tokios kaip Ramiajame vandenyne esančios Nauru, Kiribatis ar Solomono salos, Komorai, Lesotas.

Tiesa, dėl kai kurių valstybių pozicijos abejojama – pavyzdžiui, diktatorių valdomų griežto režimo Turkmėnistano ir Šiaurės Korėjos. Pastaroji su pasauliu šiuo klausimu apskritai nebendrauja, o Turkmėnistane koronaviruso egzistavimas neigiamas, viešumoje draudžiama šį žodį minėti, o apie tai kalbantys žmonės baudžiami.


5 šalys pranešė, kad koronavirusą savo teritorijose sugebėjo išnaikinti – taip teigia Anguilla, Šv. Bartolomėjaus sala ir Sent Lusija Karibų regione, Grenlandija ir Jemenas.

Naujoji Zelandija praneša, jog jau galima švęsti pergalę prieš virusą, met puikiai einasi jį eliminuoti.

Pasaulyje vis daugiau valstybių švelnina taikomus apribojimus – apie tai pranešė net vienu iš didžiausių židinių buvusi Ispanija, taip pat Vokietija. Lietuvoje vis dar galioja karantinas, tačiau reikalavimai jau ne tokie griežti.

Mūsų planetoje iš viso yra 251 Jungtinių Tautų pripažintų valstybių ir suverenių teritorijų. 214 iš jų iki balandžio 20-osios registruotas bent vienas koronaviruso atvejis.

Žemėje iki šiol užregistruoti 3,2 mln. koronaviruso atvejų, 228 tūkst. užsikrėtusiųjų mirė, milijonas pasveiko.