Pagal kovo viduryje išleistą įstatyminį aktą užsieniečiams buvo draudžiama įvažiuoti į Rusiją iki ketvirtadienio, tačiau dabar šis terminas pratęstas, kol viruso plitimas šalyje bus suvaldytas, pareiškė ministras pirmininkas Michailas Mišustinas.

„Pasirašiau vyriausybės potvarkį dėl [termino] pratęsimo, kol kova su infekcija bus baigta ir epidemiologinė padėtis pagerės“, – sakė jis pareigūnams per susirinkimą Rusijos atsakui į siaučiančią pandemiją aptarti.

„Draudimas užsienio piliečiams įvažiuoti į mūsų šalį galioja iki balandžio 30 dienos imtinai. Pasirašiau vyriausybės potvarkį dėl šio termino pratęsimo, kol baigsis kova su šia infekcija ir epidemiologinė padėtis pagerės“, – kalbėjo M. Mišustinas.

Rusijos sveikatos apsaugos pareigūnai registruoja nuolat augantį naujų koronaviruso atvejų skaičių. Iki šiol šalyje patvirtinta daugiau nei 99 tūkst. užsikrėtimo koronavirusu atvejų ir 972 mirtys.

Tačiau premjeras pridūrė, kad „apribojimai kai kurių kategorijų užsienio piliečių įvažiavimui bus panaikinti“. Į šias kategorijas patenka specialistai, atliekantys iš užsienio importuotos įrangos techninę priežiūrą ir aptarnavimą. Ši priemonė turėtų sušvelninti neigiamą suvaržymų poveikį kai kurioms Rusijos pramonės įmonėms, gaminančioms kovai su koronavirusu skirtas priemones.

Vyriausybės vadovas pabrėžė, kad kol kas negali pasakyti, kada baigsis dėl koronaviruso pandemijos įvesti suvaržymai, įskaitant draudimą kirsti Rusijos sieną.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas antradienį perspėjo, kad užsikrėtimo atvejų pikas dar nepraėjo, ir pratęsė karantiną dar dviem savaitėms.

V. Putinas vaizdo konferencijoje, kurioje dalyvavo regionų gubernatoriai, sakė, kad Rusijai pavyko pristabdyti pandemijos plitimą, tačiau perspėjo, kad nusiraminti dar anksti.