Iš viso šalyje nuo pandemijos pradžios mirė 7 501 žmogus. Per pastarąsias 24 valandas nustatyti 525 nauji užsikrėtimo atvejai (antradienį – 624). Tai patvirtina, kad infekcijos plitimo tempai lėtėja. Belgijoje nuo pandemijos pradžios nustatyti 47 859 užsikrėtimo atvejai.

Belgijoje gyvena 11,5 milijono žmonių. Šalyje testai dėl koronaviruso atliekami tik tiems žmonės, kuriems pasireiškia akivaizdūs ligos simptomai.

Belgijoje kovo 14 d. buvo paskelbtas griežtas nacionalinis karantinas, vėliau jis buvo pratęstas iki gegužės 3 d. Uždarytos visos mokyklos, kultūros ir visuomeninės įstaigos, studentai ir moksleiviai mokosi nuotoliniu būdu, uždrausti visi masiniai vieši ir privatūs renginiai nepriklausomai nuo jų dalyvių skaičiaus. Visoms kompanijoms rekomenduota organizuoti darbą nuotoliniu būdu, valstybinių įstaigų darbo laikas sutrumpintas, be pakeitimų dirba tik avarinės tarnybos.

Belgija taip pat uždarė savo sienas ir uždraudė visas keliones šalies teritorijoje – gyventojams leista judėti tik savo rajone, o transporte ir parduotuvėse jie turi laikytis 1,5 metro atstumo tarp žmonių.
Kaip pranešė balandžio 24 d. Belgijos ministrė pirmininkė Sophie Wilmes, šalyje nuo gegužės 4 d. laipsniškai bus švelninamos karantino priemonės, bet gyventojai viešose vietose turės dėvėti apsaugines kaukes. Karantino atšaukimo procesas bus lėtas ir vyks etapais. Manoma, kad jis truks bent jau iki rugpjūčio 31 d. ar net ilgiau.

Praėjusių metų pabaigoje Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugumą pasaulio šalių. Kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija jį pripažino pandemija. Naujausiais duomenimis, pasaulyje koronavirusu užsikrėtusių žmonių skaičius viršijo 3,1 milijono, mirė daugiau kaip 210 tūkstančių infekuotųjų.