Nusikalstamas susivienijimas, tarp kurio narių buvo „patyrusių jūreivių ir žinomų prekeivių“, dirbo su stambiais vietiniais ir tarptautiniais narkotikų kontrabandininkais ir „į šalį jūra plukdė kokaino siuntas“, rašoma policijos išplatintame pranešime.

Policija nurodė, kad tai buvo didžiausia narkotikų prekeivių gauja šiaurės vakariniame Galisijos regione, turėjusi „daug valčių ir greitaeigių katerių“, kurie buvo laikomi įvairiose vietovėse nuo Portugalijos šiaurės iki Pontevedros uostamiesčio.

Ispanijos teisėsaugininkai, kuriems talkino kolegos iš JAV Kovos su narkotikais agentūros, Jungtinės Karalystės nacionalinės kovos su nusikalstamumu agentūros (NCA) ir Kolumbijos policijos, išsiaiškino, kad prekeiviai laukia siuntos, ir pradėjo ieškoti ją gabenančio laivo. Jis buvo sulaikytas maždaug už 200 jūrmylių nuo kranto.

Su Togo vėliava plaukusiame laive, kuris jūroje praleido beveik tris savaites, pareigūnai aptiko kokaino krovinį ir areštavo 15 jo įgulos narių. Dauguma sulaikytųjų yra Bangladešo ir Nepalo piliečiai.

Tuo pat metu policija surengė kratas keliose dešimtyse objektų Galisijoje ir sulaikė dar 13 įtariamųjų, kurių dalis jau anksčiau buvo teisti už prekybą narkotikais.

Galisijos pakrantė, kurią raižo užutėkių, olų ir įlankėlių labirintas, daugelį metų yra vienas pagrindinių narkotikų patekimo į Europą taškų.

Pernai lapkritį policija prie Galisijos pakrantės sulaikė 20 metrų ilgio povandeninį laivą, gabenusį 3 t kokaino, kurio vertė – 100 milijonų eurų.