Nuo praeitos savaitės šiame laive, turinčiame 350 žmonių įgulą, nustatyta jau beveik 50 užsikrėtimo koronavirusu atvejų. Laivui, dalyvavusiam kovos su narkotikų kontrabanda operacijoje prie Centrinės Amerikos krantų, kariškiai sprendžia, kokių toliau veiksmų imtis, kad liga dar labiau neišplistų.

Pirmadienį JAV karinės jūrų pajėgos pranešė, kad koronavirusu užsikrėtė mažiausiai 47 „USS Kidd“ įgulos nariai. Prieš minininkui sugrįžtant į bazę jam į pagalbą atskubėjo desanto operacijų laivas „USS Makin Island“, turintis medikų brigadą.

„Šiuo metu 45 proc. „USS Kidd“ įgulos narių jau atlikti COVID-19 testai, iš jų 47 buvo teigiami, – sakoma karinio laivyno pranešime. – Du jūreiviai buvo evakuoti į JAV. Dar 15 jūreivių perkelti į laivą „USS Makin Island“, kur yra stebimi dėl stabilių simptomų. Ne vienas jų nelaikomas intensyviosios terapijos palatoje ir nėra prijungtas prie dirbtinio plaučių vėdinimo aparato.“

Dėl COVID-19 protrūkio karinio laivyno vadovybė nutarė skubiai pasiųsti „USS Kidd“ į artimiausią bazę. Laivas plaukė daugiau kaip 30 mazgų greičiu (56 km per valandą) greičiu.

„Kidd“ tapo jau antru amerikiečių karo laivu, kurį vykdant misiją jūroje apėmė koronavirusinės infekcijos protrūkis.

Kovo pabaigoje COVID-19 išplitus tarp atominio lėktuvnešio „USS Theodore Roosevelt“ įgulos narių laivas buvo nukreiptas į JAV karinių jūrų pajėgų bazę Guame. Nuo tada koronavirusu užsikrėtė beveik tūkstantis iš 4,8 tūkst. lėktuvnešio įgulos narių. Dauguma jų buvo išlaipinta į krantą ir laikomi karantine.