Šiuo metu abu laivai plaukia vienas šalia kito netoli Meksikos pakrantės Kalifornijos link.

Tuo metu laikraštis „The Seattle Times“ pranešė, kad „Kidd“ plaukia į Evereto bazę Vašingtono valstijoje.

Anksčiau buvo pranešta, kad laive „Makin Island“ yra chirurgų brigada, intensyviosios terapijos įrangos ir priemonių COVID-19 nustatyti.

Nuo penktadienio iki šeštadienio užsikrėtusiųjų koronavirusu laive „Kidd“ padaugėjo beveik dukart – nuo 18 iki 33 jūreivių. Du įgulos nariai buvo evakuota.

Minininko įgulą sudaro 350 žmonių. Šis laivas dalyvavo JAV kovos su narkotikų kontrabanda operacijoje prie Centrinės Amerikos krantų.

Pentagono atstovas Johnatanas Hoffmanas patvirtino, kad dėl susiklosčiusios padėties „USS Kidd“ grįžta į bazę.

„Jie ruošiasi grįžti į uostą... Dalis įgulos išsilaipins krante. Kai visi pasveiks, laivas vėl išplauks į jūrą“, – sakė J. Hoffmanas.

„Kidd“ tapo jau antru amerikiečių karo laivu, apimtu COVID-19 protrūkio atliekant misiją jūroje.

Kovo pabaigoje JAV atominis lėktuvnešis „USS Theodore Roosevelt“ dėl šios ligos protrūkio buvo pasiųstas į bazę Guame. Iki šiol COVID-19 patvirtinta jau daugiau kaip 850 šio laivo įgulos narių. Dauguma jūreivių buvo evakuoti iš lėktuvnešio ir laikomi karantine.

Šiuo metu COVID-19 atvejų yra nustatyta 26-iuose JAV karinių jūrų pajėgų laivuose, esančiuose bazėse. Dar 14-oje laivų koronaviruso protrūkis buvo suvaldytas, o užsikrėtusieji pasveiko.