Gynybos pajėgų vyriausiojo štabo pranešime sakoma, kad dėl koronavirusinės infekcijos COVID-19 protrūkio Estijoje įvedus ekstremalią padėtį karių taktiniai mokymai, turėję vykti šalies centriniame regione, buvo perkelti į gynybos pajėgų Centrinį poligoną.

„Nepaisant sudėtingos padėties, reikės siekti įvykdyti visas mokymų užduotis, bet tuo pačiu apriboti kontaktus su civile visuomene“, – sakė Estijos gynybos pajėgų vadas generolas majoras Martinas Heremas.

Jis pridūrė, kad šiemet „Pavasario audros“ pratybose nedalyvaus sąjungininkų ir partnerių pajėgos, išskyrus Estijoje laikomą NATO batalioną..

Už manevrų planavimą atsakingas pulkininkas leitenantas Erkki Roosnurmas (Erkis Rosnurmas) sakė, kad iš pradžių buvo planuota, jog pratybose kartu su sąjungininkais dalyvaus daugiau kaip 10 tūkst. karių, bet dabar dalyvių skaičius sumažintas iki 3,2 tūkst. karių ir karininkų.

Mokymuose dalyvaus Estijos 1-osios ir 2-osios pėstininkų brigadų kariai, taip pat Kibernetinių operacijų štabas, karinių oro pajėgų ir karo policijos padaliniai.

Balandžio 25–30 dienomis vyks taktiniai mokymai, o gegužės 1–8 dienomis Centriniame poligone vyks kovinio šaudymo pratybos, treniruojamasi organizuoti glaudžią sąveiką tarp pėstininkų ir kovinio palaikymo dalinių realistinėmis kautynių sąlygomis.

Pratybos „Pavasario audra“ Estijoje rengiamos kasmet nuo 2003 metų.