D. Trumpo ketvirtadienio spėlionės apie tai, ar būtų galima suleisti pacientams dezinfekavimo priemonės gydant juos nuo COVID-19 ir ar įmanoma ultravioletiniais ar kitais „spinduliais apdoroti kūną“, papiktino ekspertus ir medicinos profesionalus.

Paklausta apie šiuos komentarus, Anglijos vyriausiojo medicinos pareigūno pavaduotoja Jenny Harries sakė neturinti „konkrečios žinios“ JAV prezidentui.

„Turėčiau konkrečią žinią visiems, siūlantiems ko nors jiems suleisti. Akivaizdu, kad iš medicinos profesionalų perspektyvos tam nepritartume“, – sakė ji, per eilinę spaudos konferenciją informuodama apie vyriausybės atsaką į ligos protrūkį.

„Labai svarbu, kad žmonės naudotų tinkamus gydymo būdus, pagrįstus įrodymais ir išbandytus... Tokius, kurie, kaip žinome, bus saugūs“, – pridūrė ji.

D. Trumpas penktadienį nesureikšmino kritikos lavinos ir tvirtino kalbėjęs sarkastiškai, kai pareiškė, jog pacientams galėtų būti suleidžiama dezinfekavimo skysčio.

Britų mokslininkai šią savaitę pradėjo galimos vakcinos nuo COVID-19 bandymus su žmonėmis, be to, aiškinamasi, ar kokie nors esami vaistai gali padėti gydyti šią ligą.