Vis dėlto parduotuvėse bus ribojamas į patalpas galėsiančių patekti klientų skaičius, reikės laikytis griežtų atstumo ir higienos taisyklių. Lankytojai taip pat turės dėvėti kaukes. Atsidaryti leista ir kirpykloms bei grožio salonams. Sušvelninti apribojimai galios iki gegužės 3 d., kuomet vyriausybė galimai paskelbs apie dar vieną švelninimo etapą, rašoma pranešime.

Tačiau piliečiams vis dar neleidžiama be pateisinamos priežasties nuo namų nutolti daugiau nei 100 m. Sportuoti Izraelio gyventojai gali 500 m spinduliu nuo namų.

Praėjusį sekmadienį Izraelyje imtasi pirmojo apribojimų švelninimo etapo. Pirmiausia buvo padidinta darbuotojų dalis, kuriems leidžiama dirbti darbo vietoje. Nors anksčiau darbo vietoje darbuotis galėjo tik 15 proc. įdarbintų asmenų, šis rodiklis buvo padidintas iki 30 proc.

Sekmadienį leista atsidaryti ir tam tikroms parduotuvėms, pavyzdžiui, kompiuterinės įrangos tiekėjams ir elektronikos parduotuvėms. Izraelio premjeras Benyaminas Netanyahu kiek anksčiau teigė, kad priemonės šalyje švelninamos dėl to, kad Izraeliui, palyginti su kitomis OECD valstybėmis, esą dorotis su COVID-19 situacija pavyksta visai neblogai.

Remiantis Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, Izraelyje nuo protrūkio pradžios patvirtinta 14 882 užsikrėtimo COVID-19 atvejai ir 193 mirtys. Skelbiama, kad jau pasveiko 5 685 koronavirusu užsikrėtę žmonės.