Remiantis jais, šias tarpžemynines balistines raketas (TBR) prižiūrintys kariškiai yra suskirstyti į „mėlynųjų“ ir „sidabrinių“ pamainas, kurios yra visiškai izoliuotos viena nuo kitos. Vietoje įprastų 3–4 valandų pamainų, dabar kiekviena komanda budi vadavietėje 14 valandų, siekiant sumažinti koronaviruso plitimo tikimybę.

JAV strateginių pajėgų vadovybė siūlo vykdyti tarnybą tokiu režimu mažiausiai vienerius metus. Tačiau neatmetama galimybė, kad iki ketvirtadalio kadrų gali susirgti COVID-19.

Amerikiečių oro pajėgų vadas Davidas Goldfeinas pareiškė, kad strateginėse pajėgose kol kas nenustatyta nė vieno užsikrėtimo koronavirusu atvejo. Anot jo, šiuo metu visos prevencijos priemonės veikia.

„Iki šiol niekam iš šių branduolines raketas prižiūrinčių komandų tyrimais nebuvo patvirtinta“ COVID-19, nurodė jis.

Jis pažymėjo, kad atkurti normalią oro pajėgų veiklą bus įmanoma sukūrus vakciną nuo koronaviruso.

„Visos prognozės rodo, kad vakcinos neturėsime dar ilgiau nei metus. Tai reiškia, kad turime patobulinti savo gebėjimus išgyventi, veikti ir atlikti šaliai reikalingas užduotis; turime vykdyti tas misijas, kurias sulėtinome, kad galėtume sugrįžti prie tam tikro naujo normalumo būsenos nenormaliame pasaulyje “, – sakė jis.

JAV turi 400 raketų „Minuteman 3“, kiekviena jų gali nešti iki trijų branduolinių užtaisų. Šios TBR dislokuotos požeminėse šachtose Montanos, Vajomingo ir Šiaurės Dakotos valstijoje esančiose karinėse bazėse.