Nauja mokslinių tyrimų programa pavadinta „Corona Immunitas“. Tyrėjų išplatintame pranešime rašoma, kad per ateinančius šešis mėnesius bus surinkti epidemiologiniai duomenys apie imunitetą virusui SARS-CoV-2, sukeliančiam infekciją COVID-19.

Šveicarijoje nuo koronaviruso infekcijos iki šiol mirė 1 549 žmonės, užkratas nustatytas 28 496 asmenims. Visgi neabejojama, kad realus užsikrėtusiųjų skaičius yra gerokai didesnis.

„Corona Immunitas“ inicijavo Šveicarijos visuomenės sveikatos mokykla – organizacija, vienijanti 12 universitetų sveikatos mokslų fakultetus. Pasak tyrėjų, ši programa suteiks „patikimų duomenų apie antikūnų prieš SARS-CoV-2 turinčių asmenų skaičių“.

Vykdant programą Šveicarijoje apklausiami žmonės ir atliekami kraujo testai SARS-CoV-2 antikūnams nustatyti, rašoma tyrėjų pranešime.

Ši programa sukurta bendradarbiaujant viešajam ir privačiam sektoriams, palaikant Šveicarijos vyriausybei. Surinkti duomenys parodys, kaip paveikti atskiri šalies regionai, taip pat atskiros gyventojų grupės.

Taip pat bus tiriamas imuniteto lygis ir aiškinamasi, kiek laiko jis išlieka.

„Reprezentatyvus duomenys suteiks informacijos apie žmonių, turinčių antikūnų prieš naująjį koronavirusą, skaičių, taip pat – ar įmanoma vėl juo užsikrėsti turint antikūnų“, – rašoma tyrėjų pranešime.

Vokietija ir Italija jau pradėjo antikūnų tyrimus. Jų pavyzdžiu artimiausiu metu ketina pasekti ir daugiau šalių.