Susitikime su Prancūzijos miestų merais prezidentas Emmanuelis Macronas sakė, kad izoliacijos reikalavimų švelninimas bus įvedamas rajonuose atskirai, atsižvelgiant į tai, kiek rajoną palietė COVID-19 protrūkis, nurodė prezidento kanceliarija.

Jaunesnieji moksleiviai ir tie, kurie rizikuoja labiausiai atsilikti nuo mokslų po savaičių mokymosi namuose, į klases sugrįš pirmieji, tačiau „be jokių įpareigojimų“ tėvams, nerimaujantiems, kad jų vaikai mokyklose gali užsikrėsti infekcija, nurodoma pranešime.

Kiti moksleiviai į mokslus pradės grįžti ateinančiomis savaitėmis, tačiau švietimo ministras Jeanas-Michelis Blanquer nurodė, kad maksimalus moksleivių skaičius klasėje negalės viršyti 15. Tai sukėlė klausimų, ar mokyklos sugebės prisitaikyti prie šio reikalavimo ir bus prieinamos kiekvienam.

Taip pat lieka neaišku, ar mokytojams ir mokiniams, kaip ir kitiems visuomenės nariams, reikės dėvėti apsaugines kaukes, siekiant išvengti naujos koronaviruso atvejų bangos, palaipsniui švelninant karantino reikalavimus.

E. Macronas susitikime su merais sakė, kad dabar kaukės bus tik „rekomenduojamos“, nes chirurginių kaukių ir didesnės apsaugos FFP2 ir N95 respiratorių trūksta ir jie bus taupomi sveikatos apsaugos darbuotojams.

Vietoje jų žmonės bus raginami dėvėti savadarbes arba nemedicinines kaukes, kurios, veikiausiai, bus privalomos važiuojant visuomeniniu transportu, nurodė prezidentūra.

Už karantino priemonių švelninimą atsakingas vyriausybės pareigūnas Jeanas Castex gegužės pradžioje turėtų paskelbti karantino reikalavimų švelninimo plano detales.

Prancūzijoje COVID-19 infekcija iki šiol pareikalavo daugiau nei 21 tūkst. gyvybių. Nepaisant ženklų, kad koronaviruso infekcijos plitimas lėtėja, ligoninės iki šiol yra perkrautos.

Vyriausybė jau pranešė, kad net jeigu gegužės 11 dieną apribojimai bus sušvelninti, restoranai, kavinės ir kino teatrai ir toliau liks uždaryti. Taip pat bus draudžiami dideli visuomenės susibūrimai, koncertai, sporto renginiai.