Ši byla sukrėtė visuomenę, antradienį radus pirmuosius devynis kūnus netoli Baaklino miestelio į pietryčius nuo Beiruto esančiame Šufo rajone. Premjeras Hassanas Diabas šį incidentą pavadino „pasibaisėtinu nusikaltimu“.

„Policiją aptiko kaltininką 2 valandą ryto besislepiantį namo sode netoli Baaklino esančiame Ainbalo rajone ir jį sulaikė“, – informavo šaltinis teismuose.

„Jis prisipažino įtaręs, kad jo žmona buvo jam neištikima su jo broliu, todėl nusprendė ją nudurti sutuoktinių namuose“, – pridūrė šaltinis.

Vietos žiniasklaidos paskelbtame pareiškime žmonos šeima paneigė jai mestus kaltinimus.

Pasak minėto šaltinio, įtariamasis paskui pakvietė savo brolį į medžioklę prie Baaklino upės, kur nužudė jį medžiokliniu šautuvu. Pastarojo kūnas buvo aptiktas paskutinysis.

Toliau siautėdamas įtariamasis žudė visus, kuriems teko atsidurti jo kelyje, įskaitant šešis sirus, tarp jų – vieną vyrą ir du jo mažus sūnus, ir kitą savo brolį, sakė šaltinis.

Anot vietos žiniasklaidos, buvo nužudytas dar vienas libanietis.

Socialiniuose tinkluose ketvirtadienį žaibiškai išplito saitažymė #Baakline (Baaklinas), vartotojams smerkiant žudynes.

„Šalin šlykščius vyriškus pasiteisinimus. Jis yra nusikaltėlis ir žudikas“, – tviteryje parašė moterų teisių aktyvistė Hayat Mirshad.

Šiurpūs įvykiai pribloškė karantinuotą Libaną, besigrumiantį su koronaviruso epidemija ir sunkiausia ekonomine krize nuo 1975–1990 metų karo.