„Sėkmingai stabdydami [viruso plitimą] ir kovodami su epidemija griežtomis socialinio atstumo priemonėmis, toliau privalome užtikrinti prekybą, darbo vietų kūrimą ir socialinę bei ekonominę plėtrą“, – sakė Nguyenas Xuanas Phucas per nacionalinio kovos su koronaviruso plitimu komiteto posėdį.

Komiteto duomenimis, daugumoje šalies miestų atšaukiami ribojimai verslui ir kitokiai veiklai, paslaugų teikimui, atidaromos parduotuvės, kavinės ir restoranai. Tuo pačiu gyventojai privalo laikytis infekcijos plitimo stabdymo priemonių.

Kaip pranešė Vietnamo televizija, kai kuriose provincijose, įskaitant Tai Binį ir Ka Mau, pradeda dirbti mokyklos.

Premjeras pabrėžė, kad šalies gyventojams reikia priimti gyvenimo „naują formą“, ir paragino žmones „viešose vietose nešioti kaukes, laikytis protingų atstumų ir vengti didelių susibūrimų“.

Pažymima, kad tam tikri suvaržymai toliau galios sostinėje Hanojuje, Bak Ninio ir Ha Ziango provincijose ir Ho Či Minio mieste.

Visos apimties izoliacijos režimas iki balandžio 30-osios lieka galioti kai kuriuose Hanojaus rajonuose, priskirtuose didelės rizikos grupei.

Nuo ketvirtadienio šalyje atnaujinami visi vietnamiečių oro linijų vidaus skrydžiai.

Žiniasklaida pranešė, kad Vietname jau savaitę nebuvo užregistruota nė vieno naujo užsikrėtimo koronavirusu atvejo.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, šalyje COVID-19 diagnozuota 268 žmonėms, kurių 216 pasveiko ir buvo išrašyti iš ligoninių. Mirties nuo COVID-19 atvejų šalyje neužregistruota.

Vietnamas buvo tarp pirmųjų valstybių, vasario pradžioje uždraudusių skrydžius į Kiniją. Tuomet buvo paskelbtas karantinas netoli Hanojaus esančiose gyvenvietėse, kuriose gyvena maždaug 10 tūkst. žmonių.

Visoje šalyje karantinas buvo paskelbtas balandžio 1 dieną.