„Costa Atlantica“ į Nagasakį remontui atplaukė sausio mėnesį, su maždaug 600 įgulos narių.

Pareigūnai sakė, jog tikisi iki savaitės pabaigos atlikti testus visiems įgulos nariams. „Maždaug 200–300“ testų turėtų būti atlikta ketvirtadienį.

Praėjusį savaitgalį laivo operatorė susisiekė su vietos valdžia prašydama pagalbos atlikti testus dėl laive įtariamų COVID-19 atvejų.

Pradiniai keturi testai pirmadienį atskleidė pirmą užsikrėtimo atvejį laive, o papildomi 57 testai iki trečiadienio parodė, kad yra užsikrėtę 34 įgulos nariai.

Ketvirtadienį 66 nauji testai atskleidė dar 14 užsikrėtimo atvejų, žurnalistams sakė Nagasakio pareigūnas Katsumi Nakata.

Šie 14 žmonių laikosi saviizolaicijos savo kajutėse, nurodė pareigūnas.


Mažiausiai vienas įgulos narys buvo išvežtas į ligoninę, jam reikia kvėpavimo aparato.

Japonija jau buvo susidūrusi su viruso protrūkiu kruiziniame laive: „Diamond Princess“ prisišvartavo Jokohamoje vienam buvusiam jo keleiviui testais nustačius koronavirusą.

Laivas buvo karantinuotas, bet galiausiai jame virusu užsikrėtė daugiau kaip 700 žmonių, kurių 13 mirė.

Bendrai Japonijos COVID-19 protrūkis yra mažas, palyginti su kai kuriomis Europos dalimis ar JAV. Iki šiol Japonijoje užregistruota beveik 12 tūkst. užsikrėtimo ir 290 mirties atvejų.

Tačiau pastaruoju metu užsikrėtimo atvejų skaičius šoktelėjo, todėl vyriausybė paskelbė ekstremalią padėtį iki gegužės 6-osios.