RFKP frakcijos Valstybės Dūmoje lyderio pirmasis pavaduotojas Nikolajus Kolomeicevas sakė, kad renginys vyko laikantis sanitarinių ir epidemiologinių reikalavimų, įskaitant taisykles dėl fizinės distancijos tarp dalyvių.

Federalinės apsaugos tarnybos (FSO) atstovai paaiškino, kad RFKP atstovams buvo duotas leidimas padėti gėlių prie mauzoliejaus – su sąlyga, kad bus laikomasi epidemiologinių reikalavimų. Žmonės turėjo ateiti grupelėmis ir laikytis atstumo.

FSO nurodė, kad Raudonoji aikštė nėra uždaryta lankytojams, bet prieiga prie mauzoliejaus ir nekropolio šalia Kremliaus sienos blokuota nuo kovo vidurio. Mauzoliejuje vykdomi profilaktiniai darbai.

Antradienį RFKP lyderis Genadijus Ziuganovas per vaizdo konferenciją surengė iškilmingą susirinkimą, skirtą V. Lenino jubiliejui.

Jis paragino RFKP atstovus visuose Rusijos regionuose, taip pat Ukrainoje, Baltarusijoje, Centrinėje Azijoje ir Užkaukazėje padėti gėlių prie ten esančių V. Lenino paminklų.

Anksčiau balandžio 22-ąją buvo planuojamas didelis komunistų partijų iš viso pasaulio atstovų sąskrydis Maskvoje. G. Ziuganovas skelbė, kad turėjo atvykti apie 150 delegacijų, bet dėl koronaviruso visus šventinius renginius teko atidėti vėlesniam laikui. Preliminariai planuojama, kad jie galėtų įvykti lapkričio pradžioje.