Incidento vietoje buvo rasta vamzdinė bomba, kurią užpuolikas veikiausiai ketino sviesti į pareigūnus, nurodė policija.

Sužeistas policininkas buvo nugabentas į ligoninę, pavojus jo gyvybei negresia.

Izraelio vyriausybės vadovas Benjaminas Netanyahu palinkėjo sužeistam pareigūnui „greitai pasveikti“ ir padėkojo policijai, „kuri greitai sureagavo ir neutralizavo teroristą“.

Internete paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip mikroautobusu policininką kliudęs pasienietis išlipa iš mašinos ir jį nusiveja.

„Teroristas mašina rėžėsi į budėjusį pasienio policijos pareigūną“, – rašoma policijos atstovo spaudai Micky Rosenfeldo išplatintame pranešime anglų kalba.

Jame priduriama, kad užpuolikas subadė policininką žirklėmis.

Pasak M. Rosenfeldo, kiti policininkai atidengė ugnį ir nukovė užpuoliką.

Palestinos savivaldos sveikatos apsaugos ministerija patvirtino, kad žuvęs asmuo – palestinietis, tačiau jo tapatybės nenurodė.

Išpuolis surengtas rajone tarp Vakarų Kranto žydų nausėdijos Maale Adumimo ir palestiniečių gyvenvietės Abu Diso, esančio Izraelio aneksuotos Rytų Jeruzalės pakraštyje.

2015 metų pabaigoje Vakarų Krante kilo vadinamųjų vienišų vilkų išpuolių banga. Tokie palestiniečių išpuoliai prieš Izraelio policijos ir kariuomenės pozicijas Vakarų Krante kelerius metus būdavo dažni, bet pastaraisiais mėnesiais jų reikšmingai sumažėjo, ypač kilus koronaviruso protrūkiui, privertusiam daugelį žmonių neiti iš namų.

Per kitą incidentą trečiadienį ryte Izraelio kalėjime neaiškiomis aplinkybėmis mirė 23 metų palestinietis.

Palestiniečių nevyriausybinė organizacija „Palestiniečių kalinių klubas“ pranešė, kad Nouras Barghouti kalėjime susmuko ir netrukus mirė.

Izraelio kalėjimų administracija informavo, kad kalinys, kurio tapatybės ji nenurodė, antradienį vakare buvo rastas be sąmonės savo kameroje. Jis buvo nugabentas į ligoninę, kur netrukus mirė.

Pasak kalėjimų administracijos, šis asmuo buvo nuteistas kalėti aštuonerius metus už tai, kad svaidė Molotovo kokteilius į izraeliečius, taip pat už kitus nusikaltimus, susijusius su šaunamaisiais ginklais.