Sveikatos apsaugos ministro pavaduotojas Hugo Lopezas-Gatellas sakė, kad šalis pereina į „trečiąją fazę“, reaguodama į pandemijos protrūkį. Pasak pareigūno, dabar šalis yra „greito augimo fazėje, kai naujų infekcijos atvejų ir hospitalizuojamų asmenų skaičius yra didelis“.

Iki gegužės 30 dienos vyriausybė sustabdė visą ne būtiniausią ekonominę veiklą ir prašo žmonių likti namuose, laikytis socialinės distancijos. Tačiau privalomas karantinas šalyje nebuvo įvestas.

Iki pirmadienio Meksikoje buvo užregistruota beveik 8 800 užsikrėtimo COVID-19 atvejų ir 712 mirties atvejų. Vyriausybė prognozuoja, kad infekcijų pikas bus pasiektas gegužės 8–10 dienomis.

Tuo metu šalies prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras sulaukė daug kritikos dėl jo atsako į pandemiją. Šaliai prireikė gerokai daugiau laiko nei kitoms regiono valstybėms, kad imtųsi priemonių viruso plitimui pažaboti.

Praėjusį mėnesį teisių organizacija „Human Rights Watch“ apkaltino A. M. Lopezą Obradorą, esą nepaisydamas nurodymų užkrinti socialinę distanciją, rengdamas visuotinius susibūrimus ir spausdamas rankas savo rėmėjams jis rodo „nepaprastai pavojingą pavyzdį, keliantį grėsmę meksikiečių sveikatai“.

„Epidemija plinta vis greičiau, o tai reiškia, kad kasdien auga (užsikrėtimo) atvejų skaičius ir ji vis labiau plinta geografiniu požiūriu“, – sakė H. Lopezas-Gatellas, drauge su prezidentu dalyvavęs spaudos konferencijoje.

Rajonuose, kuriuose pavyks suvaldyti koronaviruso plitimą, nuo gegužės 17 dienos bus leista švelninti socialinės distancijos reikalavimus, nurodė Sveikatos apsaugos ministerija.