„Judėjimo apribojimai bus švelninami gegužės 1 d. Mėnesio pradžioje veiklą galės atnaujinti visos tos parduotuvės, kurios dar nebuvo atidarytos anksčiau“, – spaudos konferencijos Vienoje metu sakė kancleris Sebastianas Kurzas.

Abiturietai į mokyklas sugrįš gegužės 4 d., kitų klasių mokiniai į mokslus kibs palengva, praėjus dviem savaitėms. Restoranai bus vėl atidaryti gegužės viduryje, sakė S. Kurzas ir pabrėžė, kad maitinimo įstaigų darbuotojai privalės dėvėti kaukes, o į patalpas galės patekti tik tam tikras skaičius žmonių.

Austrijos vyriausybė pirmųjų žingsnių švelninti COVID-19 priemones ėmėsi dar praėjusią savaitę – šalyje atidarytos mažos parduotuvės, taip pat technikos bei sodininkystės prekių parduotuvės.

Nors Austrijoje iš viso užregistruota 14 800 užsikrėtimo COVID-19 atvejų ir epidemijos mastas, lyginant su kitomis Europos valstybėmis, laikomas ne mažu, greičiau, vidutinišku, tačiau pastarosiomis dienomis per parą patvirtintų COVID-19 atvejų Austrijoje užregistruojama itin mažai, ir pagal šį rodiklį Europos šalių sąraše valstybė atsidūrė gana žemai.

S. Kurzas piliečiams padėkojo už puikų griežtų karantino priemonių laikymąsi. „Tik jūsų dėka Austrija yra geresnėje padėtyje nei kai kurios kitos šalys“, – teigė kancleris.

Austrijos vyriausybė taip pat pranešė, kad ketvirtadienį keliuose slidinėjimo kurortuose Tirolio žemėje atšaukiamas karantinas.