„Pildydami anksčiau ambasados paskelbtą informaciją apie konteinerinio laivo „Tommi Ritscher“ užpuolimą, informuojame, kad tarp piratų paimtų įkaitų yra trys Rusijos piliečiai“, – rašoma pareiškime, išplatintame Maskvos ambasados Benine.

Kaip naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė ambasados atstovas Aleksandras Čistiakovas, „kol kas nieko nežinoma“ apie piratų reikalavimus.

Pranešama, kad netoli Benino finansų sostinės Kotonu prisišvartavusį „Tommi Ritscher“ užpuolė kateriais atplaukę piratai. 11 įgulos narių pavyko užsidaryti specialioje slėptuvėje. Tačiau manoma, kad keli jų kolegos to padaryti nespėjo.

Saugumo padėtį jūrose stebintis portalas „Dryad Global“ nurodo, kad laivas plaukioja su Portugalijos vėliava. Tinklapio duomenimis, tarp įgulos narių yra Rusijos, Ukrainos, Bulgarijos ir Filipinų piliečių.

Vienas informuotas šalintis anksčiau pranešė „Interfax“, jog laive yra rusakalbių įgulos narių, bet pažymėjo, kad jų pilietybė dar nenustatyta.

„Tarp įgulos narių yra rusakalbių darbuotojų; tai gali būti tiek Rusijos gyventojai, tiek NVS [Nepriklausomų valstybių sandraugos] ar Baltijos šalių piliečiai“, – teigė šaltinis.

Anot jo, „Tommi Ritscher“ buvo pastatytas 2014 metais vienoje Kinijos laivų statykloje. Laivą valdo Vokietijos įmonė „Reederei Gerd Ritscher“, jis plaukioja su Portugalijos vėliava ir yra priskiriamas Madeirai.

Žinią, kad laivą sekmadienį užėmė piratai, patvirtino ir Rusijos ambasada Toge, remdamasi Benino kariniu jūrų laivynu.

„Įkaitais paimti 7–8 įgulos nariai, tarp jų gali būti ir Rusijos piliečių. Ambasada savo ruožtu tikrina šią informaciją“, – socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė diplomatinė atstovybė.

Pasak ambasados, prieigą prie Benino vandenyse esančio laivo šiuo metu blokuoja Benino kariuomenės patruliniai kateriai.