78-erių M. Bloombergas po nuviliančių pirminių rinkimų rezultatų kovo pradžioje pasitraukė iš kovos. Reklamai televizijoje jis skyrė milijonus dolerių – gerokai daugiau nei kiti kandidatai.

Demokratų kandidatas į prezidentus jau aiškus. Tai yra buvęs viceprezidentas Joe Bidenas. Jis lapkričio 3-iąją vyksiančiuose rinkimuose susirungs su perrinkimo siekiančiu Donaldu Trumpu. M. Bloombergas pažadėjo rinkimų kovoje suteikti finansinę paramą demokratams, kad būtų įveiktas D. Trumpas.

M. Bloombergas, vienas turtingiausių planetos žmonių, kaip ir J. Bidenas, priklauso nuosaikiam demokratų sparnui. Jis, be kita ko, pasisako už griežtesnius ginklų įstatymus, kovą su klimato kaita, sveikatos sistemos reformą ir geresnį švietimą. Per rinkimų kampaniją M. Bloombergas taip pat reikalavo didesnių mokesčių turtingiesiems.

M. Bloombergas Niujorko meru 2001-aisiais buvo išrinktas kaip respublikonas. Jis vadovavo miestui sunkiais metais po 2001 metų Rugsėjo 11-osios išpuolių, o vėliau ir per globalią finansų krizę. Milijardierius Niujorko meras buvo iki 2013 metų galo. Prieš kurį laiką jis prisijungė prie demokratų.