Šio metu leidžiama būriuotis ne daugiau kaip 10 asmenų. Nauja riba galios iki rugsėjo 1-osios.

Danija praėjusią savaitę pradėjo palaipsniui švelninti ribojimus ir atnaujino darželių be mokyklų darbą. Nuo šios savaitės dirba grožio salonai ir vairavimo mokyklos.

Karantino suvaržymus laipsniškai švelninančioje Danijoje pirmadienį vėl buvo atidarytos kirpyklos, masažo ir tatuiruočių salonai, odontologijos kabinetai, vairavimo mokyklos ir kitos mažos kompanijos, nedirbusios penkias savaites.

„Buvau susitarusi prieš daug savaičių, laukiau, kada galėsiu ateiti. Kai tik pamačiau laisvą laiką, jį rezervavau“, – naujienų agentūrai AFP sakė IT konsultantė Merete Soendergaard, kuri pirmadienį ryte buvo tarp pirmųjų klienčių vienoje Kopenhagos kirpykloje.

Šio salono savininkė Anne-Sophie Skjodt Villumsen sakė, jog džiaugiasi galėdama atnaujinti savo verslą, ir pažymėjo, kad vadovaujasi paskelbtomis detaliomis gairėmis dėl sveikatos ir saugumo.

Klientai prie įėjimo turi dezinfekuotis rankas, jiems turi būti duotas vienkartinis pončas. Reikmenys ir paviršiai po kiekvieno kliento taip pat turi būti dezinfekuojami.

Danijoje karantinas pradėtas švelninti balandžio 15 dieną – tuomet buvo atidarytos ikimokyklinio ir pradinio ugdymo įstaigos.

Tačiau danai ir toliau raginami paisyti socialinio atstumo – laikytis mažiausiai per 2 m vieniems nuo kitų. Kavinės, restoranai, prekybos centrai, sporto salės ir vidurinės mokyklos liks uždaryti iki gegužės 10 dienos.

Vairavimo mokyklose instruktoriai pirmadienį vėl pradėjo dirbti, tačiau kai kas reiškė susirūpinimą dėl „galimos užsikrėtimo rizikos“ automobiliuose, AFP sakė vairavimo instruktorių federacijos vadovas Bentas Grue.

Iki pirmadienio Danijoje užregistruota 7 711 koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų ir 364 mirties nuo šios ligos atvejai.