Kaip skelbia „CBS News“, JAV kariniam laivynui priklausančiam orlaiviui P-8A per pastarąsias kelias dienas net du kartus sutrukdė Rusijos naikintuvas SU-35. Ir antrasis incidentas vertinamas kaip „nesaugus ir neprofesionalus manevras“, teigiama laivyno išplatintame pranešime.

Laivyno atstovai filmuota incidento medžiaga pasidalijo tviteryje su prierašu: „Rusijos naikintuvas prie mūsų orlaivio priskrido arčiau nei per aštuonis metrus. Abiem įguloms kilo pavojus. Netoleruosime neprofesionalių ir nesaugių kontaktų! Su-35 dideliu greičiu atlieka pavojingą manevrą, orlaivis priartėjo mažiau nei per 8 metrus, tiesiai priešais P-8A, tokiu būdu pastūmėdamas amerikiečių orlaivį į turbulenciją“.

Amerikiečių lėktuvas, bandydamas atsiplėšti nuo Rusijos naikintuvo, buvo priverstas leistis, priduria karinio laivyno atstovai.

Vos prieš keturias dienas Rusijos naikintuvas virš Viduržemio jūros jau buvo priartėjęs prie amerikiečių stebėsenos orlaivio. Trečiadienį JAV karinis laivynas sakė, kad Rusijos naikintuvas, skrisdamas dideliu greičiu, atliko „nesaugų“ manevrą ir pavojingai priartėjo prie amerikiečių lėktuvo (atstumas buvo kiek didesnis nei 7 metrai).