Anot susitikimo dalyvių, A. Merkel išsakė didžiulį susirūpinimą, kad geros tendencijos kovoje su koronavirusu gali pasikeisti, jei per mažai žmonių laikysis kontaktų ribojimo. Diskusijas apie švelninimus esą nėra naudingos.

Kanclerė atkreipė dėmesį į balandžio 30 dieną planuojamas naujas federalinės vyriausybės ir žemių derybas dėl tolesnių veiksmų. Tačiau, anot jos, dar svarbiau yra tai, kokia situacija bus praėjus savaitei po to. Tik gegužės 8 ar 9 dieną esą paaiškės, kaip klostosi ekonomika ir kokia padėtis yra mokyklose. A. Merkel pabrėžė norinti, kad visi laikytųsi galiojančių taisyklių dėl kontaktų, tačiau pridūrė, kad yra skeptiška šiuo klausimu.

Vyriausybė ir žemės praėjusią savaitę susitarė, kad nuo šio pirmadienio vėl duris gali atverti mažos ir vidutinio dydžio parduotuvės, kurių plotas ne didesnis kaip 800 kvadratinių metrų. Kai kuriose žemėse baigiamųjų klasių moksleiviams turėtų prasidėti pamokos. Tačiau griežtos taisyklės dėl kontaktų ribojimo ir distancijos išliks iki mažiausiai gegužės 3 dienos.