Maždaug 600 demonstrantų minia ragino kariškius įsikišti sprendžiant koronaviruso pandemijos reikalus ir paleisti Kongresą. Kai kurie protestuotojai laikė iškėlę plakatus su užrašu „Karinė intervencija su J. Bolsonaro“.

„Esu čia, nes tikiu jumis, o jūs esate čia, nes tikite Brazilija“, – sakė prezidentas, kai kreipėsi į minią stovėdamas atvirame pikapo kėbule.

Ultradešiniųjų pažiūrų J. Bolsonaro, buvęs armijos kapitonas, pastarosiomis savaitėmis ne kartą piktinosi karantino priemonėmis, kurias kovai su koronavirusu pasitelkė valstijų gubernatoriai, įskaitant daugiausiai gyventojų turinčių San Paulo ir Rio de Žaneiro vadovus.

Penktadienį prezidentas atleido sveikatos apsaugos ministrą, palaikiusį suvaržymus, kurie, anot J. Bolsonaro, daro žalą didžiausiai Lotynų Amerikos ekonomikai.

Daugiau nei 200 mln. gyventojų turinčioje Brazilijoje iki sekmadienio buvo nustatyta per 38 tūkst. koronaviruso infekcijos COVID-19 atvejų – daugiausiai Lotynų Amerikos regione. Daugiau kaip 2 400 užsikrėtusių žmonių mirė.

Savo kreipimesi, per kurį minioje vis pasigirsdavo kosulys, prezidentas neužsiminė apie demonstrantų raginimus įsikišti kariuomenei ir paleisti Kongresą.

„Turite kovoti už savo šalį. Pasikliaukite prezidentu – jis padarys viską, kas būtina, kad užtikrintume demokratiją ir tai, kas mums brangiausia, – mūsų laisvę“, – kalbėjo J. Bolsonaro.

Daugiausiai gyventojų turinčios San Paulo ir Rio de Žaneiro valstijos penktadienį pratęsė dalinį karantiną.

Dauguma brazilų pritaria vyriausybės įvestiems suvaržymams, nors jie kenkia šalies ekonomikai, rodo sekmadienį paskelbti viešosios nuomonės tyrimo rezultatai.